Diyarbakır’dan ‘karamelli baklava’ ve ‘karamelli kadayıf’ sofralarda yerini aldı
Diyarbakır’da 38 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe adından söz ettiren ve birçok farklı lezzeti Türkiye’ye getiren Hacıbaba Pastaneleri, “karamelli baklava” ve karamelli kadayıf tatlılarını ülkenin beğenisine sundu.
Diyarbakır’da 38 yılı aşkın süredir tatlı dalında adından söz ettiren ve birçok farklı lezzeti Türkiye’ye getiren Hacıbaba Pastaneleri, birbirinden farklı lezzetler üreterek ülkenin damaklarını tatlandırmaya devam ediyor. Fabrika gibi yeni eserler üreten pastane, son Ar-Ge (Ar-Ge) çalışmalarıyla “karamelli baklava” ve karamelli kadayıf lezzetlerini yurdun beğenisine sundu.
Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, üretici firma olarak ülke yararına araştırma ve geliştirme ile yeni eserler ürettiklerini söyledi. Elaldı, soğuk baklava tadında yeni bir ürünü yurda kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Hacıbaba Pastaneleri olarak karamelli baklava ve kadayıfımıza yeni tatlar katmak için Ar-Ge çalışmalarımız başarıyla devam ediyor. soğuk baklava Karamelli kadayıfı yurda hediye etmek istiyoruz.Yaklaşık 1 aydır bu ürünü piyasaya sürmemize rağmen soğuk baklava sonrası insanların beğenisi ve alkışları bizleri heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor” dedi.
“Bu lezzet herkesin damağında kalacak”
Elaldı, hem karamelli baklava hem de karamelli kadayıfı ortada yaptıklarını söyledi. “İş insanlarımız ve üreticilerimiz kendilerini yetiştirmek zorunda. Hacıbaba Pastaneleri olarak kendimizi bir ürün fabrikası olarak görüyoruz. Memlekete ve insana tatlar ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi. – DİYARBAKIR